Den eviga frågan är som den är, ska man städa själv eller skall man anlita städhjälp? Jag förstår att man kör fast vid den här frågan i livets sluttentamen. Det är svårt, det är väldigt svårt. Jag kan inte tänka mig något svårare val, jo det kan jag. Jag kan tänka mig massvis med svårare val, som om man skall ta rostad lök på sin chorizo eller inte. Det är svårt. Men hur som helst skulle den här artikeln handla om städhjälp och det är av högsta prioritet att vi inte glider in på några onödiga sidospår, som skidåkning eller rally. Nu håller vi ihop det och snackar städhjälp 101.

Hur mycket fritid har du efter din hemstädning?

Det första man bör fråga sig när man funderar på att skaffa städhjälp är om man faktiskt behöver det för hemstädning Stockholm. Har man nästan ingen fritid förstår jag att man funderar på att skaffa städhjälp, då kan det vara en gudomligt skön avlastning, ett jobb, ett tilltagande som försvinner och frigör istället en lucka tid man kan göra något man gillar eller slappna av på. Har man istället väldigt mycket fritid så är det troligen lika bra att man städar på egen hand. Att städa är faktiskt en ganska bra sak vid hemstädning Stockholm när allt kommer omkring, man kan rensa sina tankar, eller lyssna på en ljudbok.

Varför inte städa själv?

Om man har tid till det så tycker jag att städhjälp är helt onödigt. Att städa hemmet själv är faktiskt en ganska skön syssla. Jag tycker det är mysigt att städa (varannan gång ungefär). Och dem andra gångerna så känns det helt OK. Jag är aldrig irriterad eller stressad när jag städar, jag ser det lite som en ritual där jag slappnar av och reflekterar. Om jag känner mig inspirerad till det så lyssnar jag på en bra ljudbok, något som jag kan lära mig av. Ibland kan det hända att jag sjunger eller lyssnar på musik. Det som faller mig in för att förgylla stunden av utrensning. Efter städningen är färdig känner jag mig alltid klarare och lättare