Att renovera badrum är ofta ingen höjdare ur ett miljöperspektiv, det krävs en hel del material och det går åt naturtillgångar för att skapa dessa material. Beroende på vilka material man väljer kan man så klart göra det mer eller mindre miljövänligt, när man köper nytt. Det finns vissa material som skadar naturen mindre än andra att framställa. Det finns dock vissa material som inte kostar naturen någonting eftersom dem redan är framställda. Jag pratar då om att återanvända material som man kan ta från andra som renoverar sina badrum innan dem egentligen behöver göra det. Ofta är material och delar såsom en toalettstol i fullgott skick i åtminstone 30 år, många väljer dock att renovera badrum vart tionde år och slänger således ut material och delar som ser ut och känns som dem är helt nya.

Det nya sättet att renovera badrum

Varför lägga våra fina naturresurser på att producera material som redan finns, är vi verkligen så fåfänga att vi måste ha en helt nyproducerad toalettstol att sitta på? Går det inte egentligen lika bra med samma toalettstol vid badrumsrenovering som någon suttit på i 5 år? Om du får den för mindre än halva priset? Då kanske det smakar lite bättre. Sedan kan man faktiskt få mycket av dessa saker helt gratis om man vet vart man skall leta. Det är lite som att dumpstra byggmaterial för att renovera badrum. Både miljövänligt och bra för plånboken!

Kakel, toalettstolar, handfat och dylikt

På återbruk finns det mycket av dessa saker och om man snart skall renovera badrum och vill göra det på ett miljövänligt sätt så tycker jag att man skall leta på återbruk och även på nätet eller med Drava.se – badrumsrenovering stockholm. Sedan kan man ju alltid svänga förbi sin granne som just ska renovera badrum och fråga om dem hade tänkt slänga vissa delar, i sådana fall kan man plocka upp dem istället. Man kan även annonsera att man söker byggmaterial för badrum och se vad man får för svar. Det första alternativet för badrumsrenovering stockholm är dock att åka till ett återbruk för där brukar allt man behöver redan finnas och man kan kika runt och se om man skulle bli nöjd med dessa saker.