Och då pratar jag inte om att sniffa väggfärg för att bli yr. Så börja inte med det nu. Vad jag pratar om är väggkulörens effekt på vårt humör och psyke. Vissa färger får oss att tänka på vissa saker. Skulle du ha ett rum helsvarta väggar och tak skulle du troligen ha en ganska speciell känsla där inne. På vissa nattklubbar är det mycket svart inredning och det ger en särskilt känsla. Det kanske inte är något man skulle vara ute efter när man målade om sitt kök. Men vid vissa tillfällen är det rätt om det skapar den effekt man är ute efter.

Många målare har missat det här

Om du är på jakt efter en målare som skall hjälpa dig framhäva en viss effekt i ett rum så är det bäst att du letar ordentligt för att hitta målarenstockholm.nu. Inte alla målare har förstått innebörden av färgernas effekt, så ring runt och fråga om de olika målerifirmorna har någon målare med expertis inom det här området.

Många väljer helvitt

Varför väljer så många helvita väggar när de målar om hemma? Jo de är ute efter effekten av expansion, rummet känns alltså större när väggarna är ljusa och vita som för målare södermalm och så. Man skulle kunna ta någon annan ljus färg och få en liknande effekt, men vit är mycket bra för att ge en känsla av utrymme, och dessutom framhäver det inredningsdetaljer väldigt bra.

Grönt är skönt, gult är fult

Alla tycker nog inte att gult är fult även om det rimmar, gult är faktiskt väldigt bra om man vill ha en uppiggande färg på väggarna, det kanske skulle passa med gula väggar i köket så man vaknar till lite extra av sitt morgonkaffe. När man däremot skall varva ner så är grönt oslagbart, min personliga åsikt är att en blandning av lite brunt och mycket grönt är det bästa för en avslappnande miljö eftersom det imiterar skogens färger och det har gjorts studier som visar att man sänker pulsen med cirka 30 slag per minut när man ger sig ut i skogen, oavsett om man utför exakt samma aktivitet. Vi härstammar från skogen och i skogsmiljö trivs våra kroppar och våra sinnen extra bra.